(0)

Parcival. Den sidste tempelridder. Bind 1

E-book


I 1291 kommer Det Hellige Land under muslimsk styre. Parcival, den sidste tempelridder, bliver sÄret under kampene og efterlades i Jerusalem. Pascha Idzeddin, en lÊrd og kultiveret muslim, bliver udnÊvnt til ny statholder i PalÊstina, men til stor ulykke for ham bliver hans skÞnne datter, Ariana, afslÞret som kristen. Hun flygter sammen med Parcival.

Knap femten Är senere bliver Clemens V udnÊvnt til ny pave i Frankrig, der regeres af Filip den Smukke. Den stÊrke konge og den svage pave forenes i jagten pÄ tempelherreordenen og dens ledere.

Albert Emil Brachvogels historiske roman "Parcival" opnÄede stor popularitet i sin samtid. Den udkom fÞrste gang pÄ tysk i 1878 og pÄ dansk kun fÄ Är efter i 1881.

Albert Emil Brachvogel (1824-1878) var en tysk dramatiker og romanforfatter. Han begyndte efter sin mors Þnske at lÊse teologi, men droppede hurtigt studierne, da han ville vÊre skuespiller. Det rakte talentet dog ikke til, sÄ i stedet slog han sig ned som forfatter. I dag er han mest kendt for sine romaner, der med deres mange brogede optrin sikrede ham en stor lÊsekreds.