(15)

Parempia pelaajia

audiobook


Parempia pelaajia -kirja vie sinut jalkapallon laadukkaan pelaajakehityksen ytimeen!

Suomalainen jalkapallo on nosteessa. On hyvÀ tietÀÀ, mitÀ taustalla on tehty ja tehdÀÀn. Toisaalta on hyvÀ tuoda esiin myös haasteita, joiden ratkaisemisen kautta suomalainen jalkapallo vihdoin nousee suuren jalkapalloyhteisön voimin lopullisesti kansainvÀliselle tasolle ja myös pysyy siellÀ. Parempia pelaajia -kirjassa keskitytÀÀn avainasioihin, haasteisiin ja ratkaisuihin pelaajauran kaikissa vaiheissa matkalla kohti huipputasoa. Kirjassa tarkastellaan suomalaisen jalkapallon toimintaympÀristöÀ eri toimijoiden silmin. Avainasioiden, haasteiden ja ratkaisujen kÀsittelyÀ tukevat faktat, suomalaisten ja ulkomaisten asiantuntijoiden nÀkemykset sekÀ pelaajatarinat.

Kirja jakaantuu pelaajan uran kolmeen vaiheeseen; lapsuus (6-12 vuotta), nuoruus (13-16 vuotta) ja aikuisuus (17-21 vuotta). Jokaista jalkapallon uravaihetta kÀsitellÀÀn 3-6 keskeisen haasteen tulokulmasta. Ennen haasteiden kÀsittelyÀ syvennytÀÀn uravaiheen avainasioihin ja lopuksi esitetÀÀn haasteisiin ratkaisumallit.

Kirjaan on haastateltu suomalaisista pelaajista muun muassa Onni Valakaria, Sanni Franssia, Perparim Hetemaj'ta, Juliette KemppiÀ, Naatan SkyttÀÀ, Heidi Kollasta ja Oliver Antmania. Valmentajista mukana ovat esimerkiksi Mika Lehkosuo, Simo Valakari, Maiju Ruotsalainen sekÀ palkitut nuorten valmentajat Abdi Mohamed, Joni Lehtonen ja Jyrki Ahola. Ulkomaisia asiantuntijoita on haastateltu muun muassa FC Midtjyllandista, Borussia Möchengladbachista, FC Nordsjaellandista ja VitessestÀ. Kaiken kaikkiaan haastateltavia on lÀhes 40!

Tarinoiden ja faktojen kokonaisuus imaisee lukijan pauloihinsa ja antaa konkreettisia työkaluja arkeen!