(0)

Paulus brev

audiobook


Vad innebÀr det för en modern stadsmÀnniska att tro pÄ Jesus pÄ Nasaret? Det Àr Paulus Àrende i hans tretton brev som bevarats bland Bibelns blad. Hans samtidigt andliga och vardagspraktiska tolkning av Jesu budskap för Romarrikets breda befolkning har bildat basen för det vi idag kÀnner som kristendom. HÀr samlas hans korrespondens i ungefÀrlig kronologisk och logisk ordning.

Efter praktiska livsregler och konfliktlösningar i Tessalonike och Korint kommer en reflektion över rÀttfÀrdiggörelsen till Rom och Galatien. DÀrefter kommer kosmiska Kristusperspektiv i fÄngenskapsbreven till Filippi, Efesos och Kolosse samt personliga tilltal till lÀrjungarna Filemon, Titus och Timoteus. Andra Timoteusbrevet Àr skrivet som avsked och andligt testamente strax före hans martyrdöd i Rom.

Texten Àr hÀmtad frÄn Paulus brev i Bibeln, vÀrldens mest lÀsta bok med miljarder exemplar i tryck. SprÄkdrÀkten Àr frÄn Svenska Folkbibeln, en traditionell och grundtexttrogen bibelöversÀttning med bred förankring i svensk kristenhet.


Narrator: Swen Bergling
Duration: