(2)

Pengene og livet

audiobook & e-book


I denne moralske spĂŠndingsroman fra 1976 vender en bankfunktionĂŠr efter et vellykket kup tilbage for at prĂžve at genoprette sin tidligere solide, borgerlige tilvĂŠrelse.

- TÊnk pÄ et tal, Flemming Borck. Du tÊnkte engang pÄ 188.000 kroner. Tag nu det tal og gang det med ti. Hvad har du sÄ? Skal vi sige du har een komma ni millioner kroner? Har du det? SÄ rÊk mig pengene.

Det er hÞjsommer og der skulle vÊre lavvande i bankens kasse. Det er der ikke. Men der er andre ting, der ikke stemmer. For ti mÄneder siden drÊbte Flemming Borck en politimand. Han burde ikke vÊre avanceret til bankens stedfortrÊdende bestyrer. PÄ den anden side burde Miriam Berg, der sidder ved kassen, vide hvor hendes lille dreng befinder sig. Og det ved hun ikke.

Pengene og livet er nok en fortsÊttelse af TÊnk pÄ et tal, men den er ogsÄ en helt ny roman som kan lÊses selvstÊndigt, en roman om et menneske, der desperat prÞver at genvinde sit borgerlige og moralske fodfÊste ved hjÊlp af et spil, hvor bÄde pengene og livet kan blive den afgÞrende indsats.