(0)

Ronny og fremtiden

audiobook & e-book


""Jeg vil ikke gÞre dig ked af det, Ron," sagde Larsen, "men den er ikke rigtig holdbar her. Dette her er en gennemgangslejr, forstÄr du det. Her er "gennemtrÊk". Jeg har oplevet tre hold lÊrlinge, mens jeg har vÊret her, og det kun i et halvt Är."

Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Jeg fĂžlte mig underlig mat, ligesom den dag, da det var slut med pladsen hos slagteren."

17-Ärige Ronny har svÊrt ved at finde sin plads i livet. Hans mor er ufaglÊrt, og hun presser ham alt, hvad hun kan for, at han skal fÄ sig en lÊrerplads eller en uddannelse, sÄ han kan fÄ et bedre liv, end hun har haft. Men det er, som om der hele tiden gÄr noget galt for Ronny, nÄr han endelig tror, han har fundet sig et stÄsted.

"Ronny og fremtiden" er fÞrste bind i John Nehms trilogi om Ronnys kamp for at finde sin plads i samfundet. BÞgerne kan bÄde lÊses som serie eller hver for sig.

John Nehm (f. 1934) debuterede som forfatter i 1975. Han har siden skrevet en lang rÊkke romaner, noveller, digte, bÞrne- og ungdomsbÞger samt skuespil, primÊrt inden for den socialrealistiske genre. Romanerne "Man gÄr ind ad en port" og "StÄsted sÞges" dannede grundlag for Morten Arnfreds film "Johnny Larsen", og romanen "De frigjorte" blev i 1993 filmatiseret af Erik Clausen.


Narrator: Eyvind SkjĂŠr
Duration: