(53)

Ruttovuosi

audiobook & e-book


On vuosi 1665. Rutto on saapunut Lontooseen. Paikallinen satulakauppias on kahden vaiheilla – pitĂ€isikö hĂ€nen paeta kaupungista vai jÀÀdĂ€ sinne? Lopulta satulakauppias pÀÀttÀÀ jÀÀdĂ€, mutta hĂ€n joutuu todistamaan niin tuttujen kuin tuntemattomienkin traagisia sairastumisia ja kuolemia. Kaupunki yrittÀÀ kaikkensa, jotta tauti ei leviĂ€isi, mutta turhaan. Ihmiset hakevat turvaa uskonnoista ja puoskareista. Kuolleiden asunnot ryöstetÀÀn. Massatyöttömyys uhkaa. Onko kaupungilla minkÀÀnlaisia mahdollisuuksia selvitĂ€ taudista, joka on kuin suurempien voimien lĂ€hettĂ€mĂ€ kirous?

"Ruttovuosi" on Daniel Defoen kauhua tihkuva 1700-luvulla julkaistu romaani, joka on pelottavan ajankohtainen 2020-luvun alussa.

Daniel Defoe (1660–1731) oli englantilainen kirjailija, joka työskenteli myös toimittajana. HĂ€n julkaisi esikoisromaaninsa "Robinson Crusoen" 59-vuotiaana vuonna 1719. Menestysromaani perustunee merenkulkija Alexander Selkirkin tapaukseen. Muita Defoen tunnettuja romaaneja ovat "Kapteeni Singleton" sekĂ€ "Moll Flanders".


Narrator: Seppo PietikÀinen
Duration: