(7)

Sagen om Eerika

audiobook & e-book


TRUE CRIME

Den syvÄrige pige Eerika vokser op hos sin mor, som indimellem drikker for meget. En aften gÄr festlighederne for vidt, og pigen bliver akut anbragt hos sin biologiske far og hans nye kone i et betonkvarter i Helsinki.

Snart gÄr der ikke lang tid, fÞr den ellers glade og omgÊngelige pige bliver indesluttet og stille. NÄr naboer, lÊrere og andre voksne i hendes nÊrhed spÞrger Eerika, hvordan hun har det derhjemme, svarer hun bare "Det er en hemmelighed". Og selv om de sociale myndigheder modtager mange indberetninger, beslutter de ikke at gÞre noget.

Et Är senere er Eerika dÞd. I en alder af otte Är er hun blevet myrdet af sin far og stedmor, pakket ind i en presenning og efterladt. Efterforskningen viste, at hun var blevet systematisk slÄet og misbrugt over en lang periode.

SAGEN EERIKA – BARNEMORDET DER RYSTEDE EN HEL NATION er en detaljeret, fiktiv beretning om mordet pĂ„ en otteĂ„rig pige i Helsinki i 2012, som chokerede hele Finland. Beskrivelserne er baseret pĂ„ lĂŠgejournaler, retsafgĂžrelser og interviews med myndigheder og Eerikas nĂŠrmeste pĂ„rĂžrende.

Det er en rystende bog, der efterlader lĂŠseren chokeret og bevĂŠget.

Vera Miettinen er journalist og skriver isÊr om kriminalstof og jura. Sagen om den lille myrdede pige Eerika pÄvirkede hende sÄ dybt, at hun besluttede at skrive en bog om det.


Narrator: Pernille Lyneborg
Duration: