(133)

Silmukka

audiobook & e-book


TarkkanÀköinen ja taitavasti kirjoitettu psykologinen trilleri useaan kertaan palkitulta jÀnnityksen mestarilta. Tarina imaisee nopeasti mukaansa niin, ettei kirjaa voi jÀttÀÀ kÀsistÀÀn.

Pari pÀivÀÀ ennen joulua ranskalaisessa Beauvalin pikkukylÀssÀ 12-vuotias Antoine tappaa hetken raivokohtauksen vallassa tarkoittamattaan naapurin 6-vuotiaan Remin. HÀn iskee poikaa kepillÀ pÀÀhÀn, ja tÀmÀ kuolee. Kauhuissaan Antoine miettii, mitÀ nyt pitÀÀ tehdÀ, ja pÀÀtyy kÀtkemÀÀn uhrinsa lÀheiseen metsÀÀn.

Kuin ihmeen kaupalla lapsuuden rikos jÀÀ piiloon. Paljastuminen kuitenkin uhkaa kerta toisensa jÀlkeen, kun elÀmÀ heittÀÀ Antoinen odottamattomiin tilanteisiin. Antoine ei kuitenkaan ole salaisuutensa kanssa niin yksin kuin luulee.

Kirjallisesti ansiokas teos kietoo niin pÀÀhenkilönsÀ kuin lukijansa silmukkaan, joka hellittÀÀ otteensa vasta yllÀttÀvÀssÀ loppunÀytöksessÀ.

Pierre Lemaitre (s. 1956) on Ranskan suosituin ja arvostetuin dekkarikirjailija, jonka rikosromaaneja on myyty yli 20 maahan. KansainvÀlinen Crime Writers' Association on palkinnut Pierre Lemaitren International Dagger -palkinnolla vuoden parhaasta rikosromaanista perÀti kolme kertaa: vuonna 2013 Alexista, vuonna 2015 Camillesta ja vastikÀÀn vuonna 2016 NÀkemiin taivaassa -romaanista, joka sai ilmestymisvuonnaan myös Ranskan arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, Goncourt-palkinnon. NÀiden lisÀksi Lemaitrelta on ilmestynyt suomeksi rikosromaanit Irene ja Rosie.


Narrator: Markus BĂ€ckman
Duration: