(8)

Sininen enkeli

audiobook & e-book


Lehtori Raat ei pidĂ€ ihmisistĂ€ – ja sen hĂ€nen oppilaansa saavat tuntea nahoissaan jokaikinen pĂ€ivĂ€. Lehtorin elĂ€mĂ€n kohokohta on, jos hĂ€n saa oppilaan kiinni pahanteosta. Silloin Raat pÀÀsee valloilleen, sillĂ€ hĂ€n rakastaa rankaisuja. Aivan erityisesti lehtori Raat tykkÀÀ rankaista oppilas Lohmania, joka suhtautuu Raatiin ja tĂ€mĂ€n mesoamiseen neutraalisti.

ErÀÀnÀ pÀivÀnÀ Raatin elÀmÀ pyörÀhtÀÀ kuitenkin ylösalaisin. SyypÀÀ on nainen. Kapakkatanssijatar Rosassa on jotakin, mikÀ saa lehtori Raatin rakastumaan. Vaan voiko Rosan ja lehtorin Raatin suhteesta tulla mitÀÀn? Ansaitseeko Raatin kaltainen mies rakkautta elÀmÀÀnsÀ?

"Sininen enkeli" on Heinrich Mannin oiva satiiri vuodelta 1905. Kirjasta on julkaistu Marlene Dietrichin tÀhdittÀmÀ ja Josef von Sternbergin ohjaama elokuva vuonna 1930.

Heinrich Mann (1871–1950) oli saksalainen kirjailija, joka tunnetaan myös kirjailija Thomas Mannin veljenĂ€. Heinrich Mann oli natsi-Saksassa vaarassa yhteiskunnallisen ajattelunsa takia, ja hĂ€n pakeni Ranskaan ja myöhemmin Yhdysvaltoihin. HĂ€neltĂ€ on suomennettu teos "Sininen enkeli".


Narrator: Panu Vauhkonen
Duration: