(808)

Siniviittainen nainen

audiobook & e-book


Mystinen kuolema hautausmaalla

Rakastetun sarjan kahdeksannessa osassa Ruth Galloway selvittÀÀ surmattujen naisten kohtaloa. Hurmaava brittisarja on tÀydellinen yhdistelmÀ jÀnnitystÀ ja tunnelmointia.

Uskonnollisuudestaan tunnetussa kylÀssÀ nÀhdÀÀn siniviittaisen Neitsyt Marian ilmestys, ja seuraavana pÀivÀnÀ hautausmaan kupeesta löytyy sinisiin pukeutunut, surmattu nainen. Kun yliopistoaikainen ystÀvÀtÀr kutsuu Ruth Gallowayn paikalle ja kertoo saaneensa naispappeja uhkailevia kirjeitÀ, Ruth alkaa epÀillÀ tapausten liittyvÀn toisiinsa. PÀÀsiÀisen ristikulkueen lÀhestyessÀ uhkaajan uskonnollinen kiihko kiihtyy verenhimoksi, ja Ruth ja komisario Harry Nelson joutuvat yhdistÀmÀÀn voimansa selvittÀÀkseen syyllisen, ennen kuin seuraava nainen kuolee.

Elly Griffiths tunnetaan arkeologi Ruth Gallowaysta kertovasta huippusuositusta dekkarisarjasta. Ennen kirjailijanuraansa hÀn työskenteli pitkÀÀn lastenkirjallisuuden parissa kustannusalalla. Idea Ruth Galloway -sarjaan syntyi, kun Griffiths lomaili arkeologimiehensÀ kanssa Norfolkissa, missÀ rantoja reunustavat muinaiset pyhÀt marskimaat. Ruth Galloway -sarja on ollut suurmenestys ympÀri Eurooppa, erityisesti Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa, ja sarjan seuraavaa osaa odotetaan aina innolla.