(0)

Skomagerens datter

E-book


Da fjortenÄrige Pagan bliver voldtaget af en lokal adelsmand, slutter hendes lykkelige barndom. Hun svÊrger hÊvn, men tilvÊrelsens grusomheder er ikke fÊrdige med hende endnu. Hendes forÊldre dÞr af pest, og hun mÄ nu finde en mÄde at forsÞrge bÄde sig selv og sin lillebror pÄ.

En omrejsende gÞglertrup bliver vejen til den parisiske teaterverden, hvor hendes pirrende ydre og smukke sangstemme fanger selveste kongens opmÊrksomhed. Pagan er pÄ vej op i verden. Og hun har ikke glemt gammel gÊld.

Uddrag af bogen:

”De har ladet en ung dame synge i katedralen og sĂ„ i bare fĂždder, hĂžrer jeg,” sagde kongen. Ærkebiskoppen tĂŠnkte sig om, inden han svarede. Kongen var kendt for sit iltre temperament.

”Hun spredte gléde blandt de mange, der var til messe.”

”Hun mĂ„ vĂŠre noget helt specielt, siden De har givet hende lov til at synge i

katedralen.”

Ærkebiskoppen nikkede. ”Hun forlangte penge for at synge.”

Ærkebiskoppen kunne ikke tilbageholde et smil. ”Da hun blev bedt om at synge i en lang kjole, henviste hun til billeder, hvor ogsĂ„ Jomfru Maria bĂŠrer en kort

kjortel.” Nu kom dronningen til at grine. Kongen smilede.

Om forfatteren:

Bjarne Hatting er fĂždt 1940 i KĂžbenhavn. Han er uddannet typograf, merkonom og engelskkorrespondent. Han har i en Ă„rrĂŠkke haft forskellige lederstillinger.

Han gik pÄ efterlÞn fra en lederstilling i SAS.