(3)

Slugt

audiobook & e-book


Woodman-familiens lejlighed er fuld af krukker og kander, bĂžger og lĂŠrreder. Francesca har indrettet badevĂŠrelset som mĂžrkekammer. Her sĂžger hun hen, nĂ„r forĂŠldrenes kunstnervenner bliver for hĂžjrĂžstede over middagsbordet, eller nĂ„r idĂ©erne hober sig op. At det er en kamp at overleve i 1980’ernes New York overskygges af begejstringen over det ene kunstneriske eksperiment efter det andet.

Som datter af en keramiker og en maler har Francesca fÄet kunsten ind med modermÊlken, men da hun er fÊrdig med sine studier og skal til at stÄ pÄ egne ben, virker meningen med det hele pludselig mere flygtig end nogensinde.

"Slugt" er en intens og fÞlsom roman om den amerikanske fotograf Francesca Woodman, der tog sit eget liv som 22-Ärig. Det er en roman om at lade sig opsluge og i sidste instans fortÊre af det, man elsker. Om lidenskab, forelskelse, tab og sorg. Med indlevelse og nerve tegner Christina Englund et portrÊt af et enestÄende og vildt kunstnersind og indkredser ét af de svÊreste spÞrgsmÄl overhovedet, nemlig selvmordet.

Christina Englund (f. 1974) debuterede som 17-Ärig med kortprosasamlingen "Uden egentlig at sove" (1992) og har siden udgivet bÄde romaner, noveller og digte. Hun har modtaget en rÊkke priser og legater for sit forfatterskab, heriblandt Statens Kunstfonds 3-Ärige arbejdslegat. "Slugt" er hendes sjette roman.


Narrator: Christina Englund
Duration: