(4)

Sortir a robar cavalls

E-book


Narrada en primera persona per un home de setanta anys, Sortir a robar cavalls rememora un estiu d'infantesa en què dos nens, sense saber-ho, reprodueixen en els seus jocs secrets els conflictes dels adults en un poble a Noruega. La vida al bosc, la presència dels animals, la relació amb el pare pocs dies abans de la seva desaparició, el despertar de la consciència davant d'uns fets plens de guerra i d'amor, fan d'aquesta novel¡la una obra màgica en què cada episodi es transforma en cosa viscuda.

Sortir a robar cavalls ha estat traduĂŻda a mĂŠs de cinquanta llengĂźes i guardonada arreu del mĂłn. Ha rebut l'IMPAC Dublin 2007 davant de monstres literaris com Cormac McCarthy i J. M. Coetzee.



4.3

4 ratings

Montserrat

8/4/2021

Sortit a robar cavalls de Per Petterson, és una novel.la curta, plena de sentiments enfrontats. La descripció en primera persona d’un home que els 70 anys decideix marxar a viure tot sol en una cabana al bosc. La necessitat de contacte amb la natura li ve donada per l’últim estiu que passà amb el seu pare quan era adolescent. Es perd entre sensacions, sentiments i records passats i presents deixant-nos amb ganes de saber-ne més.