(0)

S.O.S. cristians

E-book


La persecuciĂł dels cristians en el mĂłn d'avui, una realitat silenciada.

Mai no hi havia hagut, des de l'Ăšpoca de les catacumbes, un intent massiu, organitzat i impune d'acabar amb comunitats cristianes senceres. Les dades colpidores que Pilar Rahola aporta en aquest llibre, d'una manera sistemĂ tica i rigorosa, sĂłn trĂ giques i encenen totes les alarmes d'una sagnia que no sembla tenir aturador. Coptes, assiris, sirĂ­acs, ortodoxos de diverses litĂșrgies, protestants i tambĂ© catĂČlics, pateixen avui l'estigma de la creu. SĂłn mĂ rtirs els caldeus assassinats pel Daeix per no voler convertir-se a l'islam, o els coptes morts per les bombes a les catedrals d'Egipte, o els cristians nord-coreans tancats per tota la vida en camps de treball forçat a causa de la seva fe. AixĂČ Ă©s el martiri i aquests sĂłn els mĂ rtirs del segle XXI.

I malgrat el crit desesperat de tantes comunitats violentades, el silenci s'imposa com un vel allĂ  on pateixen el martiri, perĂČ tambĂ© a Occident, on els cristians no formen part del que Ă©s polĂ­ticament correcte.

«Creure en Crist ha esdevingut una creença amb un elevat risc que condueix milers de persones a la presĂł, l'exili i la mort. Les xifres, les vivĂšncies i els fets que relatarĂ  aquest llibre ho demostraran de manera descarnada. Si aquesta denĂșncia remou consciĂšncies, inspira compromisos i ajuda a pal·liar la solitud de milers de cristians, haurĂ  tingut algun sentit. No oblidem que qualsevol vĂ­ctima pot morir dues vegades: quan Ă©s assassinada i quan se li nega la condiciĂł de vĂ­ctima».

Amb prĂČleg de Julio MarĂ­a Sanguinetti