(0)

Soturit : Assassiineista samuraihin

E-book


"Heikko sotahuuto taistelun alkaessa kertoi vastustajaa kohtaan koetusta pelosta, mutta voimakas karjunta kertoi pelottomuudesta ja armottomuudesta, jota vastustajan oli syytĂ€ kavahtaa.”

KeitÀ olivat LÀhi-idÀn mystiset assassiinit? KÀrsivÀtkö temppeliherrat post-traumaattisesta stressistÀ? Miksi matkamiehen tuli varoa kauhistuttavia tugeeni-kuristajia yöpyessÀÀn vanhan Intian valtateillÀ?

Historialliset soturiryhmÀt ja soturisankarit ovat aina kiinnostaneet ihmisiÀ. Suuri osa kauan sitten kadonneista soturiyhteisöistÀ elÀÀ yhÀ kirjoissa, elokuvissa ja peleissÀ - jokin nÀissÀ vÀkivallan ammattilaisissa kiehtoo.

Soturit - assassiineista samuraihin esittelee mystisiÀ soturikulttuureita ympÀri maailman. Se kertoo, miten myytteihin ja rituaaleihin kietoutuneet soturiheimot syntyivÀt, ja millaista oli elÀmÀ historian pelÀtyimpien taistelijoiden joukossa.

Soturikulttuureita tutkinut Karolina Kouvola on myös kÀÀntÀnyt islantilaisia viikinkisaagoja. HÀn valmistelee vÀitöskirjaansa suomalais-kalevalaisesta loitsurunoudesta Helsingin yliopistossa.