(0)

Sysimusta kuilu

audiobook & e-book


Áróran kadonneen siskon arvoitus ratkeaa.

Mysteeri syvenee, kun Áróran siskon ruumis löytyy, sillä tekijäksi oletettu väkivaltainen poikaystävä löytyy surmattuna samasta paikasta.

Áróra tuntee olonsa paremmaksi sen jälkeen, kun hänen siskonsa ruumis löytyi Reykjanesin laavakentän kuilusta – hän voi vihdoin lopettaa etsimisen. Mutta tapaus on yhä ratkaisematta, ja kun Áróra saa tietää karmean yksityiskohdan ruumiiden löytymisestä, hän on menettää otteensa todellisuudesta.

Saadakseen muuta ajateltavaa hän sukeltaa suin päin rahanpesutapaukseen, jota hänen ystävänsä Daniel tutkii. Hän huomaa kuitenkin, että tapauksessa on enemmän kuin pinnalta näyttää, ja jälleen kerran kaikki johtolangat osoittavat Engihjalliin, kadulle, jolla Isafold asui ja kuoli.

Sysimusta kuilu on älykäs ja mukaansatempaava trilleri uhkasta ja väkivallasta, petoksesta ja luottamuksesta. Se päättää viisiosaisen dekkarisarjan, jossa seurataan voimakastahtoisen ja värikkään Áróran tutkimuksia kadonneiden löytämiseksi. Sarja kuvaa tunnelmallisesti Islannin luontoa ja paikallisia tapoja sekä Áróran oman elämän erikoisia käänteitä.

Lilja Sigurdardóttir (s. 1972) on islantilainen dekkaristi ja näytelmäkirjailija, joka on palkittu kahdesti vuoden parhaasta dekkarista Islannissa. Hänen kirjojensa käännösoikeuksia on myyty yli 20 maahan.