(6)

Systrarna Blaumans hemlighet

audiobook & e-book


Vem Àr Mira Blauman? Faktum Àr att hon sjÀlv har svÄrt att svara pÄ det. Hon har levt hela sitt liv i Stockholm, men modern Hannas förflutna har gjort hennes bakgrund till ett mysterium. Vem fadern var har hon ingen aning om. Varje gÄng hon har frÄgat sin mor har hon fÄtt olika svar. Men vad hade Mira egentligen förvÀntat sig? Upplevelserna i Auschwitz, med Doktor Mengeles fruktansvÀrda experiment, har satt djupa spÄr i Hanna och tvillingsystern Rosa. SÄ till den grad att Hanna blivit psykisk sjuk.

Miras komplicerade förhÄllande till sitt eget ursprung pÄverkar henne starkt, sÀrskilt nÀr det kommer till kÀrlek och nÀrhet. Samtidigt gÄr Àven hennes moster Rosa igenom nÄgot liknande, nÀr hon sent i livet fÄr uppleva verklig passion. Kommer kvinnorna i familjen Blauman kunna övervinna det trauma som Ànnu hÄller dem i ett fast grepp?

Suzanne Gottfarb, född 1948, Àr en svensk frilansjournalist och författare. Hon skriver frÀmst skönlitterÀra böcker, men har Àven gett ut en faktabok om andra vÀrldskriget och Förintelsen som riktar sig till skolungdomar. I sin roll som journalist skriver hon bl.a. resereportage och debattartiklar.


Narrator: Anja Cederved Schmidt
Duration: