(0)

Syv lag

E-book


Digte om at sĂŚtte et liv i en verden, der er ved at gĂĽ under, og om at skabe nye forbindelser til naturen og til det menneskeskabte. Julie Sten-Knudsen udfolder det nĂŚre og det store perspektiv med stĂŚrk poetisk kraft.

"Syv lag" kredser om, hvad det vil sige at sÌtte et barn i verden. Barnet bliver født ved akut kejsersnit, voldsomt og kaotisk, og efter fødslen rammes moren af en overvÌldende erkendelse af kroppens skrøbelighed. I lyset af det mirakel livet er, trÌder den verden, som barnet er født ind i, frem med en ny og pütrÌngende alvor. Klimakrisen og usikkerheden om klodens fremtid gør det nødvendigt at lede efter en ny müde at se naturen pü, at afsøge forbindelser og opbløde hierarkier. Ved at stille skarpt pü det sürbare og omsorgsfulde ved mennesket og se vores omgivelser som vÌrdifulde og levende fremskrivesen alternativ, ikkeødelÌggende müde at forholde sig til verden pü.

Om forfatteren:

Julie Sten-Knudsen (f. 1984) er uddannet fra den svenske forfatterskole Litterärgestaltning og fra litteraturvidenskab, Københavns Universitet. Hun debuterede med digtsamlingen "Hjem er en retning" (2011). Hun har siden udgivet digtsamlingerne "Atlanterhavet vokser" (2013) og "Spor efter fugle" (2017). Büde "Hjem er en retning" og "Spor efter fugle" er prÌmieret af Statens Kunstfond. Hendes digte er blevet oversat til tysk, polsk, svensk og engelsk.