(0)

Tarkkailija

E-book


Tarkkailijan punaisena lankana toimii kirjoittajan henkilökohtainen kasvutarina lapsenuskoisesta pikkupojasta kysyvÀksi ja kyseenalaistavaksi aikuiseksi. Tarkkailija kÀsittelee herÀtyskristillisyyteen liittyviÀ uskomuksia ja tapoja, tarkoituksena ymmÀrtÀÀ sekÀ itse ilmiöitÀ ettÀ niihin uskovia ihmisiÀ. TÀstÀ nÀkökulmasta tarkastellaan mm. nÀkyjÀ, ilmestyksiÀ ja lopun ajan profetioita. Tarkkailija myös pohtii, onko ihmisellÀ kehosta erillinen sielu, jatkuuko sen elÀmÀ kuoleman jÀlkeen, sekÀ onko henkimaailmaa olemassa ja voiko sen asukkaisiin saada yhteyden.

Tarkkailija analysoi tieteen ja uskonnon keskinÀistÀ suhdetta ja arvioi erilaisia elÀmÀn syntyteorioita. LisÀksi kÀydÀÀn lÀpi tieteen skenaarioita ÀlykkÀÀn elÀmÀn mahdollisuuksista muilla planeetoilla. Tarkkailija myös analysoi ihmisen tapaa kokea ajan kulumista, ja esittÀÀ oman vaihtoehtoisen aikakÀsityksensÀ.

Tarkkailija pureutuu kriittisesti muinaishistoriaan ja analysoi muutamia muinaisia kertomuksia, kuten Atlantis-tarinaa, vedenpaisumussaagaa ja Exodusta, ja esittÀÀ niistÀ omat vaihtoehtoiset teoriansa. Tarkkailija pohtii myös pyramidien arvoitusta ja ottaa kantaa tunnistamattomiin ilmiöihin, kuten ufoihin, astraalimatkoihin ja kohtaamisiin alienien kanssa. Osansa saavat myös pÀÀnsisÀiset ÀÀnet, intuitio ja synkronismi.

Lopuksi Tarkkailija keskittyy pohtimaan onnellisen elÀmÀn tavoittelun mielekkyyttÀ ja elÀmÀn tarkoituksen etsinnÀn tarkoituksenmukaisuutta. Tarkkailija kÀy lÀpi myös taiteen ja musiikin merkitystÀ ihmiselle. ViimeisessÀ osassa raotetaan Maan ja ihmiskunnan tulevaisuuden verhoa, ja arvioidaan ihmiskunnan mahdollisuuksia vÀlttÀÀ uhkaava ekokatastrofi ja romahdus tekoÀlyn ja muun teknologian avulla.

Tarkkailijan kanssa voit tehdÀ pitkÀn matkan. Se johdattaa sinut vuoren huipulta valtameren syvyyksiin, ja hiekkaerÀmaasta Paratiisin lÀhteille. Uskon, ettÀ Tarkkailija antaa sinulle uusia nÀkökulmia. TÀmÀn kirjan lukemisen jÀlkeen maailmasi ei todennÀköisesti enÀÀ ole entisensÀ, mutta se riski sinun kannattaa ottaa.

Esa Halmetoja