(16)

Tonttu Toljanteri ja outo jouluvieras

E-book


Hauska ja jÀnnittÀvÀ jatkokertomus, jossa on oma tarina jokaiselle joulukuun pÀivÀlle aattoon asti. Televisiosta tuttu Tonttu Toljanteri on löytÀnyt tiensÀ jo toistamiseen kirjan sivuille. Viime vuonna ilmestyi myyntimenestykseksi muodostunut Tonttu Toljanteri ja joulupukin salainen tehtÀvÀ.

Joulunodotus saa merkillisen kÀÀnteen, kun ÀkÀampiaisen pisto aiheuttaa Toljanterille tuhmaiÀn. Sen nÀkyvimpiÀ oireita ovat ei-tauti sekÀ kiihkeÀ halu toimia pÀinvastoin kuin mÀÀrÀtÀÀn. Sellaisesta seuraa hÀmminkiÀ, sillÀ Joulupukin apulaisena Toljanteri tietÀÀ varsin hyvin, ettÀ joululahjat ansaitaan kauniilla kÀytöksellÀ.

Pahimmassa kiipelissÀ Toljanteri pestaa itselleen apulaisen kulkurista, joka ei koskaan suutu tai kieltÀydy mistÀÀn. Mutta kuka tuo salaperÀinen tonttu on ja miksi hÀn on saapunut Korvatunturille? 4-10-vuotiaille.

Annukka Kiuru on jyvÀskylÀlÀinen dramaturgi, joka on kirjoittanut lapsille teatteriin ja televisioon liki kahdenkymmen vuoden ajan. HÀn on Tonttu Toljanterin alkuperÀinen luoja ja tv-sarjan kÀsikirjoittaja.

JyvÀskylÀlÀinen kuvittaja Sirkku Linnea on valmistunut graafiseksi suunnittelijaksi Lahden muotoiluinstituutista. HÀn on tehnyt kuvituksia mm. lastenkirjoihin, biologian oppimateriaaleihin, Pikku Kakkosen lastenohjelmiin ja Paletin postikortteihin. HÀn on myös kirjoittanut ja kuvittanut kolme omaa teosta aiheesta suomalainen horoskooppi.