(66)

Tragedian varjossa kasvanut

audiobook & e-book


NiinÀ hetkinÀ, kun isÀn kuolema tuntui epÀrealistiselta, Ilona uppoutui kehittÀmÀÀnsÀ elokuvamaiseen fantasiaan. HÀnen kuvitelmissaan isÀ ilmestyi yllÀttÀen hÀnen luokseen ja kertoi olleensa kaikki nÀmÀ vuodet piilossa. HÀn kertoi Ilonalle lavastaneensa oman kuolemansa, sillÀ hÀn oli oikeasti salainen agentti.

Kun nuoren ihmisen lÀheinen kuolee henkirikoksen uhrina, maailma ympÀrillÀ pysÀhtyy. Tunteet syöksyvÀt yhtenÀ ryöppynÀ kuin hyökyaalto. YhtÀkkiÀ on aika ennen lÀheisen kuolemaa ja sen jÀlkeen. Mihin tÀstÀ voi jatkaa? Kenelle voin puhua? MistÀ saan apua? MistÀ tulevat kaikki nÀmÀ tunteet ja ajatukset ja mitÀ ne tarkoittavat?

Kolme lÀheisensÀ menettÀnyttÀ kertoo tÀssÀ kirjassa tarinansa. Ensireaktio on shokki ja valtava suru. Etenkin nuorelle ihmiselle lÀheisen henkirikos on merkittÀvÀ kÀÀnnekohta. Perheen, ystÀvien ja ammattilaisten tuella elÀmÀ kuitenkin jatkuu.

Tragedian varjossa kasvanut on opas vaikeaan elÀmÀntilanteeseen. Se antaa neuvoja vaikeidenkin tunteiden kohtaamiseen ja kertoo henkirikosten uhrien omaisten tukipalveluista ja kriisityöstÀ. Kirjassa on hyödyllistÀ tietoa myös vanhemmille nuoren tukemisesta ja vinkkejÀ nuorten tukipalveluista. Kirja sopii kaikenikÀisille nuorille ja aikuisille lukijoille.

Kirjan tiedot perustuvat kolmen henkirikosten uhrien omaisten sekÀ asiantuntijoiden, kuten sosiaalipsykologin, ensihoitajan ja poliisin haastatteluihin. Tragedian varjossa kasvanut on ensimmÀinen tietokirja henkirikosten uhrien lÀheisille ja kirjoittaja Riina Kruutin esikoisteos.


Narrator: Sinikka Salminen
Duration: