(30)

Tsunami

audiobook


KansainvÀlisen tason ammattivaras Ville Laine on luonut uransa tÀysin itse eikÀ luota muiden apuun. Suurten onnistumisten jÀlkeen vuonna 2004 Cannesin Carlton-hotellin jalokiviryöstössÀ asiat menevÀt pieleen ja viranomaiset pÀÀsevÀt mestarivarkaan jÀljille dna-jÀljen ansiosta. Laine pakenee Aasiaan ennen kuin hÀnen identiteettinsÀ paljastuu lopullisesti.

YllÀttÀvÀ mahdollisuus uuden elÀmÀn aloittamiseen tarjoutuu Thaimaassa tsunamin iskiessÀ Khao Lakin rantaan. Hetken mielijohteesta Laine pÀÀttÀÀ ottaa hukkuneen, loman aikana tutuksi tulleen yksinÀisen miehen henkilöllisyyden, ja onnistuu palaamaan Eurooppaan uuden identiteetin turvin.

Laine on nyt helsinkilÀinen Matti Niemi, joka eli pÀÀllisin puolin leppoisaa ja vaurasta erakon elÀmÀÀ.

Varastettu identiteetti paljastuu kuitenkin vaaralliseksi.

NiemellÀ oli ollut kontakteja VenÀjÀn sotilastiedusteluun, ja yllÀttÀen nuo yhteydet aktivoituvat erittÀin pitkÀn tauon jÀlkeen syksyllÀ 2021.

Erehdyksen vuoksi Laine saa haltuunsa tietoja, joiden ansiosta hÀnestÀ tulee sekÀ Suomen viranomaisten ettÀ VenÀjÀn tiedustelupalvelun jahtaama mies. Suomalaiset haluavat saada hÀnet kiinni elÀvÀnÀ, venÀlÀiset haluavat hÀnet hengiltÀ hinnalla millÀ hyvÀnsÀ.

Tsunami on jÀrisyttÀvÀ trilleri identiteettivarkauksien maailmasta. Samalla se on Ville Laineen seikkailuista kertovan kirjasarjan ensimmÀinen osa.

Mika Kulju (s. 1969) on kirjoittanut pitkÀllÀ urallaan yli 20 kirjaa, joita on kÀÀnnetty kuudelle eri kielelle. HÀnen teoksensa Raatteen tien taistelusta ja Lapin sodasta ovat modernin suomalaisen sotakirjallisuuden klassikoita. Kirjailijan uran ohella Kulju on työskennellyt pitkÀÀn journalistina sanomalehtien, television ja radion parissa sekÀ yritysviestinnÀn ammattilaisena.


Narrator: Jussi Puhakka
Duration: