(0)

TV-Tomas

E-book


Det blir stor uppstĂ„ndelse pĂ„ Amiralitetsskolan i Karlskrona nĂ€r en TV-bil dyker upp utanför portarna och ryktena sprider sig genast som en löpeld. Det Ă€r nog bara Tomas som inte riktigt lyssnar pĂ„ sĂ„dant – han har sĂ„ mycket annat att tĂ€nka pĂ„.

Snart visar det sig att det Ă€r Sveriges Radio-TV som Ă€r pĂ„ besök för att hitta stjĂ€rnan till en filmatisering av böckerna om Valle. Och som av en slump fĂ„r deras utsĂ€nde, Per Ola NihlĂ©n, syn pĂ„ Tomas och bestĂ€mmer sig för att han hittat rĂ€tt. Detta trots att han egentligen inte vet nĂ„got alls om pojken. För Tomas blir det början pĂ„ ett stort Ă€ventyr dĂ€r han slussas ivĂ€g till Stockholm för provspelning. Alla tycks kĂ€nna igen honom fast ingen riktigt kommer ihĂ„g honom. Är det verkligen han som ska bli Valle med hela svenska folket?

Sven Christer Swahn (1933-2005) var en svensk författare, översÀttare, litteraturvetare och litteraturkritiker. Under hans produktiva karriÀr skrev han flera hyllade och Àlskade romaner i flera olika genrer.