(38)

Tyynimeri palaa

audiobook & e-book


Toukokuussa 1942 Japanin ja Yhdysvaltain lentÀjÀt kiertelivÀt Korallimeren yllÀ Australian pohjoispuolella. Molemmat yrittivÀt vimmatusti paikantaa vastustajan lentotukialukset. Yhdysvalloilla oli ensin onni puolellaan, mutta japanilaiset iskivÀt myöhemmin takaisin. EnsimmÀistÀ kertaa historiassa kÀytiin meritaistelu ilman, ettÀ laivat olivat kosketuksissa toisiinsa.

Korallimeren voimainkoitos pÀÀttyi lÀhes tasapeliin, mutta liittoutuneille selkkaus oli strateginen voitto: lopulta Auringonnousun maa pysÀytettiin. Japanilaiset ajettiin kohti emÀmaataan, mutta heidÀn jÀlkeensÀ jÀi kuoleman ja kÀrsimysten vana. VielÀ viime hetkellÀ antautuminen oli kaatua uhoavien upseerien vallankaappausyritykseen.

MAAILMA SODASSA -sarjan 23. osassa kuvataan Tyynenmeren verisiÀ taisteluita.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Narrator: Jussi Puhakka
Duration: