(6)

Valhetta kaikki totuus

E-book


JÀnnittÀvÀ kolmas osa kiehtovalle sukusaagalle.

EletÀÀn vuosia 1917 ja 1918. Suomi on sisĂ€llissodasssa. Sota vaikuttaa myös RödbĂ€ckin sukuun – toisiin enemmĂ€n ja toisiin vĂ€hemmĂ€n. Amerikassa asuvalle Vihtori RödbĂ€ckille sota jÀÀ etĂ€isemmĂ€ksi kuin Suomessa asuville suvun jĂ€senille. IĂ€kĂ€s Serafia RödbĂ€ck seuraa kauhulla, kuinka kansa jakautuu kahtia punaisiin ja valkoisiin ja kuinka entiset naapurit ovat valmiita tappamaan toisensa. Vaan ketkĂ€ RödbĂ€ckin suvun jĂ€senistĂ€ selviĂ€vĂ€t sodan vuosista hengissĂ€?

RödbÀckin suvusta kertovan sukusaagan edelliset osat ovat Taivaassa torpan maa sekÀ Kultasantainen raitti.

Yksi suku, monta tarinaa. RödbÀckin suku kertoo jÀnnittÀvÀllÀ tavalla Suomen historiasta yhden suvun kautta. MitÀ tapahtui nÀlkÀvuosina? Millaista oli amerikansuomalaisten elÀmÀ 1800-luvun lopulla? Miten sisÀllissota vaikutti tavalliseen suomalaiseen sukuun?

Tuure Vierros (1927–2012) oli suomalainen historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja kirjailija. HĂ€n oli kotoisin KankaanpÀÀstĂ€ ja teki pitkĂ€n uran opettajana eri paikkakunnilla. Vierros julkaisi lukuisia historiallisia romaaneja ja oppikirjoja ja myös nĂ€ytelmiĂ€ ja esseitĂ€.