(0)

Värsta loopen

E-book


Dagge är en helt vanlig kille. Han bor med sin mamma och pappa i ett hus lite utanför stan. För det mesta händer inget speciellt. Men vissa dagar är inte som alla andra. Då kan nästan vad som helst hända. Som att möta ett odjur i hallen eller att åka rakt ner för värsta stupet – och tro att man ska dö.

Redan innan det blir Dagges och pappas tur att lösa biljett är han rädd. Ändå gör han det. Han hoppar i vagnen, spänner fast bältet och ser mamma vinka glatt där nere. Snart är hon bara en liten prick. Och snart är Dagge högt, högt uppe. Och ännu högre upp ska han. Det här är bara för läskigt. Men nu är det för sent att ångra sig …

Dagar med Dagge är en serie korta, ofta actionfyllda berättelser, av Thomas Halling. Jenny Lindqvists fina illustrationer sätter tonen i berättelserna och håller spänningen uppe.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Böckerna om i serien Dagar med Dagge ligger på nivå 2 av 6.