(2)

Vastarannan kiiski

E-book


Palkitussa jÀnnÀrissÀ sukelletaan ulkopolitiikan ja vallan syövereihin

Konsuli Sakari Kiiski pakotetaan yllÀttÀen irtisanoutumaan virastaan Pietarin pÀÀkonsulaatissa. UlkoministeriössÀ Kiiski on leimattu juopoksi salakuljettajaksi, mutta hÀn tietÀÀ, ettÀ jupakassa on oikeasti kyse kierosta valtapelistÀ. Joku on savustanut Kiiskin ulos tarkoituksella.

Vaikka Kiiski pelkÀÀ pahinta, työttömyys onkin onni onnettumuudessa – nyt miehellĂ€ on aikaa selvittÀÀ pÀÀnsĂ€ ja keskittyĂ€ uuteen parisuhteeseensa karismaattisen ja hellĂ€n Mirjamin kanssa. Menneisyyden varjo on kuitenkin pitkĂ€, ja pian entinen kollega kutsuu Kiiskin salaiseen tapaamiseen. Kiiski pÀÀttÀÀ olla menemĂ€ttĂ€, ja seuraavana aamuna lĂ€histöltĂ€ löytyy miehen ruumis. Ministeriön sisĂ€inen valtapeli on saanut uusia kierroksia, ja Kiiski tajuaa olevansa suuressa vaarassa.

Ulkopolitiikan maailmaan sukeltava jÀnnitysromaani Vastarannan kiiski voitti ilmestyessÀÀn Kouvolan DekkaripÀivien kymmenvuotisjuhlakilpailun.

Risto Juhani (1934-2013) oli suomalainen taiteilija, teatteriohjaaja sekÀ erityisesti rikoskirjallisuuteen erikoistunut kirjailija. Juhanin tunnetuimpiin teoksiin kuuluu kuusiosainen rikoskomisario Pesosen tutkimuksia seuraava dekkarisarja.