(0)

Vill du vara en miskin?

E-book


NĂ€r Ibbes kusin Faisal rekryteras till ett kriminellt gĂ€ng blir Ibbe först avundsjuk. Plötsligt har Faisal rĂ„d att köpa ny mobil, nya lurar, nya klĂ€der. Men snart blir det tydligt att det inte Ă€r nĂ„gon oskyldig lek Faisal gett sig in i 
 Kommer Ibbes kusin bli en av de unga killar som ligger bredvid varandra pĂ„ den muslimska begravningsplatsen? Killar som varit vĂ€nner. Som dödat varandra.

Vill du vara en miskiin? Àr den första boken i en serie om gÀngkriminalitet bland unga killar. Den skildrar hur drömmen om ett bÀttre liv och högre status fÄr unga killar att ge sig in pÄ en livsfarlig vÀg. Dialogen i boken har utarbetats i nÀra samarbete med tvÄ unga killar med egna erfarenheter av gÀngkulturen.

Niklas Krog har skrivit ett flertal böcker för barn och unga och har tidigare gett ut ett flertal lÀttlÀsta böcker för Nypon förlag. Han har suttit pÄ stol nummer 6 i svenska barnboksakademien.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Nypons böcker Àr indelade i sex nivÄer. Böckerna om Ibbe ligger pÄ nivÄ 4 av 6.