(0)

Vor tids kulturhistorie. De onde år. Bind 2

E-book


I trebindsværket "Vor tids kulturhistorie" tager Erling Bjøl os med gennem næsten hundrede års dansk og vestlig kulturhistorie fra 1890 til 1986. Bøgerne omhandler periodens nye kunstneriske, musikalske og litterære strømninger, de politiske og sociale forandringer, der tog fart i løbet af det tyvende århundrede, og de to verdenskrige, der forandrede verden for bestandigt.

Andet bind, "De onde år", dækker perioden med to verdenskrige fra 1914 til 1945. Det var nogle af de sorteste år i den europæiske historie, og alligevel blev kulturen ved med at blomstre mellem krig, krak og mørklægning. 1920’erne var præget af jazz, dans, korte kjoler og Hollywood-film. Højtalerne kunne imidlertid både bruges til at spille dansemusik og aggressive politiske taler, der opildnede til krig, vold og folkedrab.

Erling Bjøl (f. 1918) er dansk forfatter, historiker, politolog og journalist. Under besættelsen flygtede han til London, hvor han blev en del af den illegale presse, for hvilket han efterfølgende modtog Kong Christian X’s Erindringsmedalje. Erling Bjøl var udenrigspolitisk medarbejder ved Information og Politiken indtil 1963, hvor han blev professor i statskundskab ved Aarhus Universitet. I 1966 blev han dr.scient.pol., og i 1974 blev han optaget i Videnskabernes Selskab. Erling Bjøl har skrevet en lang række bøger om politisk historie.