(0)

Den gamle herre fortæller

e-book


Den gamle herres søndagsspadseretur er ugens højdepunkt, og han planlægger den gerne om lørdagen for at få så meget ud af den som muligt. I denne bog tager han os med ud i Københavns gader – blandt andet til Kastellet, Gråbrødretorv og Kongens Nytorv – og rundt på Sjælland. Undervejs fortæller han om de borgerlige og kulturelle forhold i 1700- og 1800-tallets København.

"Ingen vil fortryde at være i Selskab med Bokkenheuser, naar han vandrer gennem det nu forsvundne Gammelmønt Kvarter, opholder sig i Frederiksberg Have eller paa Christianshavn, naar han bestiger Rundetaarn og skuer ud over Byen med de røde Tage, Byen, han elsker saa højt, eller naar han sidder hjemme i sin hyggelige Stue ved Juletid og lader Piberøgen svøbe sig om det venlige Ansigt. – Det er en Bog, som man har baade Fornøjelse og Udbytte af, selv om man ikke er Københavner." - Hovedstaden

Den lokalhistoriske forfatter Knud Bokkenheuser holdt meget af sin søndagsspadseretur, som kunne bringe ham vidt omkring i København og omegn. Under navnet Den gamle herre fortæller han i tre bind om disse søndagsture og om svundne tider i Danmarks smukke hovedstad.

Knud Bokkenheuser (1869-1936) var en dansk lærer og forfatter. Hovedtemaet i hans forfatterskab var de borgerlige og kulturelle forhold i København i slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet, og hans skildringer af hovedstadslivet er både velfortalte og indholdsrige.