(2932)

I mörkret

audiolibro y e-book


"Intrigen Àr snyggt uppbyggd och boken hÄller hög spÀnningsnivÄ. Upplösningen överraskar och har en twist som leder tvÄ av romanens huvudpersoner vidare mot framtiden. Mycket bra."

BibliotekstjÀnst

En iskall vinternatt försvinner en fyraĂ„rig flicka frĂ„n familjens fritidshus utanför Örnsköldsvik. FörĂ€ldrarna Ă€r utom sig av oro och hela trakten engageras i sökandet. Har hon lĂ€mnat huset frivilligt? Eller har nĂ„gon fört bort henne?

Snart visar det sig att ytterligare en familjemedlem Àr försvunnen och utredningen blir en kamp mot klockan för Sofia Hjortén och hennes kollegor.

Fallet vÀcker starka kÀnslor hos Sofia, som vÀntar sitt första barn om nÄgra veckor. Höggravid tar hon upp jakten pÄ den hÀnsynslösa förövaren som Àr beredd att offra allt för att fÄ sin vilja igenom.

I mörkret Àr en nervkittlande och kÀnsloladdad spÀnningsroman dÀr vi Äter fÄr möta utredaren Sofia Hjortén och den avhoppade polisaspiranten Fredrik Fröding.

”BĂ„de intrigkonstruktion och karaktĂ€rsutveckling finns pĂ„ minst samma höga nivĂ„ som i debuten; av den ofta diskuterade andraboksfrossan mĂ€rks intet. /
/ Hela karaktĂ€rsutvecklingen Ă€r vĂ€lskriven, fantasirik och engagerande. /
/ Intrigkonstruktionen Ă€r brilliant och Ă€ven den fantasirik 
 och det blir mĂ„nga spĂ€nnande turer fram till den dramatiska upplösningen.”

Bloggen Kapprakt

"I mörkret Àr en bladvÀndare av rang som fÀngslar, vÀcker kÀnslor och Àr omöjlig att lÀgga ifrÄn sig. Missa inte! Debutromanen Ur askan tog mig med storm och uppföljaren Àr minst lika bra. /.../ Hon Àr redan en stark och sjÀlvklar stjÀrna pÄ deckarhimlen och jag vill bara lÀsa mer om mÀnniskorna kring Ulvön. /.../ Stora starka kÀnslor Àr inblandade och vÀcks Àven hos mig som lÀsare pÄ olika sÀtt. Det Àr snillrikt presenterat, frustrerande och allvarlig lÀsning med en spÀnnande katt och rÄtta lek i centrum. Rekommenderas varmt!"

Agneta NorrgÄrd, boktipsare i P4 VÀsternorrland

"Intrigen Ă€r vĂ€lkonstruerad och jag fastnade verkligen för berĂ€ttelsen. Men inte bara intrigen fĂ„ngar utan Ă€ven karaktĂ€rerna. De har nĂ„got intressant att berĂ€tta och jag kan ta dem till mig. /.../ Miljön bidrar till varför jag tycker om boken sĂ„ mycket. Boken utspelar sig pĂ„ Ulvön samt omrĂ„det runt Örnsköldsvik och författaren förflyttar mig dit med sin vĂ€lskrivna text. Det kĂ€nns som att jag ser allt med mina egna ögon."

Boktokig

"Det hÀr Àr en mycket vÀlskriven bok med ett sprÄk som jag tycker mycket om. Det Àr ett rikt persongalleri med flera intressanta karaktÀrer och en karaktÀrsutveckling som öppnar upp för ett fortsatt brett hÀndelseförlopp. /.../ Det hÀr Àr verkligen en relationsroman dÀr karaktÀrernas inbördes relationer Àr intressanta och vÀldigt komplicerade, vilket till stor del bygger upp spÀnningen inför en fortsÀttning."

Basilica bokblogg

"Jag tyckte mycket om Ur askan. Nu har jag Àven lÀst uppföljaren, I Mörkret, och kan bara konstatera att den Àr, minst, lika bra. /.../ Författaren kan verkligen skriva sÄ att det kÀnns som jag ser karaktÀrerna framför mig."

@kickibokmal

”Wow! Det hĂ€r Ă€r en bladvĂ€ndare av rang! /
/ Det hĂ€r Ă€r nervkittlande och jag lĂ€ngtar verkligen efter en uppföljare.”

@en.bra.bok


Narrador/a: Mirja Turestedt

DuraciĂłn: