Hvorfor udvandrede ellefolket fra Ærø? Hvad er det for en tingest, der tikker, tænker molboerne? Og hvordan blev Knud Spillemand rig?
Tag på tur i høje, huler, i mark og skov og få en god godnathistorie med kriller i maven – for det vrimler med nisser, trolde og vilde historier i de gamle danske sagn fra "Den gamle skæppe og andre danske sagn og fortællinger".
Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.
Har du nogensinde spurgt dig selv, hvor dine bedsteforældre fik deres store almene viden fra? OTA-bogserien er et af svarene. Fra 20’erne til 40’erne udkom over 160 små fortællinger fortalt til børn og deres voksne om Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn. Nyd de små pakker af eksotiske eventyrverdener, Oscar Knudsens fabelagtige illustrationer, og læs dem højt som spændende godnathistorier – de kan fortælles på under et kvarter, men sender dig og dine børn verden rundt...
Bag størstedelen af OTA-bogserien stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Caja Gudrun skrev også under initialerne G.B, der stod for Gudrun Boesen, hendes pigenavn.
I OTA-bogserien Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940’erne og 50’erne.