Erik Lindsø kalder sig kristen i en art protest. Han er opvokset i et missionsk miljø, hvor den fromhed, forlorenhed og isolation, han oplevede hjemme, tidligt bød ham imod. Vi følger hans oprør og frigørelsestrang, indtil han som ung stikker af til Indien. Halvandet år senere vender han hjem og begynder oprydningsarbejdet.
Erik Lindsø bliver højskolelærer, og derfra former især Grundtvigs tanker hans kristendomsforståelse. Næstekærlighedsbuddet er fordringen om et forpligtende fællesskab, der inkluderer selv den, man er allermest uenig med – religiøst eller politisk, etisk eller moralsk.
Bogen er en personlig fortælling om kristendommen, som den kan erfares på ondt og godt i det enkelte menneskes liv.
”Kristendommen ifølge …”
”Kristendommen ifølge …” er en serie af bøger, der åbner troens univers. En række kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud på, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilværelse. De sætter ord på den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.
Erik Lindsø (f. 1954) er foredragsholder, forfatter og højskolelærer. Udover at have arbejdet for folkeoplysning som lærer og forstander på flere højskoler, har Erik Lindsø været programvært i Danmarks Radio. Han har bl.a. skrevet bøgerne Der er nu noget ved livet, man ikke finder andre steder (2011) og Livet er i det mindste en historie værd (2014).