(1)

PĂ„ stranden i november

e-book


"Jag gick kvar i lÀroverket ute pÄ Lidingö sÄ det blev att Äka spÄrvagn till plugget varje morgon. Men det var inte sÄ tokigt. Man kunde lÀsa lÀxor och prata med kompisar som klev pÄ efterhand som spÄrvagnen nÀrmade sig Kvarnen som var hÄllplatsen i nÀrheten av lÀroverket.

En morgon Äkte jag förbi Kvarnen.

Jag satt kvar nÀr alla andra reste sig och nÄgra av kompisarna tittade undrande och nÄn frÄgade men jag sade inget utan satt bara kvar."

Han vet det inte sÀkert Ànnu, men snart kommer han att ha hoppat av skolan. Tanken har börjat gro, men den har inte helt fÄtt fÀste Ànnu. Hade han Äkt till skolan den hÀr morgonen sÄ hade han haft matte nu. Han hatade matte. IstÀllet lÀmnar han det vÀlbekanta bakom sig, och vÀlkomnar ett Àventyr.

Denna novell Àr en del av novellsamlingen "Farsan och jag", som skildrar en barndom och ungdomstid frÄn förra seklets början.

Erik Eriksson föddes 1937 och Ă€r en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lĂ€ttlĂ€sta böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.