(0)

Pulskuren

audiolibro y e-book


Tänk om det fanns ett instrument som kunde mäta stressnivån och visa dig hur stor belastning just din kropp tål. Ett instrument som dessutom var billigt, bärbart och lätt att förstå sig på. Faktum är att det här varken är science fiction eller för bra för att vara sant. Verktyget finns, och i Pulskuren lär du dig använda det.

Med en pulsklocka, en pulsring eller bara med hjälp av mobilen kan du mäta din pulsvariation, det som även kallas HRV (Heart Rate Variability). Med hjälp av mätningarna och den här boken lär du dig:

hur du ska göra för att sova bättre och djupare när du behöver varva ner för att återställa stressbalansen hur mycket viljestyrka du har att tillgå om ditt kroppsbatteri har laddat under natten hur sent på kvällen du kan äta och hur kraftigt alkohol påverkar din form dagen därpå hur mycket just du bör träna och hur lång återhämtning du behöver efteråt hur du kan vrida tillbaka din biologiska ålder och förebygga allvarliga sjukdomar.

Pulskuren handlar om hur vi kan ta kontroll över vårt uråldriga autonoma nervsystem med hjälp av modern teknik. Gör ditt välbefinnande, din viljestyrka och din mentala och fysiska hälsa redo för en omstart. En mer livsviktig bok får du leta länge efter.

Torkil Færø är allmänläkare, dokumentärfilmsmakare, författare, fotograf, globetrotter och livsnjutare. Han brinner för att förmedla hjälp till självhjälp och har på norska tidigare gett ut boken Kamerakuren.

Verktygen som presenteras i Pulskuren är en hälsorevolution! – Dr Annette Dragland