(0)

Scotland Yard: Kuuluisimmat murhatutkinnat

audiolibro y e-book


Lontoon poliisin verinen historia

Toimittaja Simon Readin Scotland Yard: Kuuluisimmat murhatutkinnat kuvaa maailmankuulun poliisilaitoksen vaiheita uraauurtavien rikostapausten kautta.

Scotland Yard on maailman ensimmäinen moderni, ammattimainen ja keskitetysti järjestäytynyt poliisiorganisaatio. Se on ollut esikuvana maailmanlaajuisesti ja edistänyt uraauurtavien rikosteknisten menetelmien käyttöä aina sormenjälkitutkimuksesta ballistiikkaan ja rikollisprofilointiin.

Scotland Yard: Kuuluisimmat murhatutkinnat kertoo tämän arvostetun poliisiorganisaation tarinan sen historian kuuluisimpien tutkimusten kautta. Rikosteknistä tutkintaa ovat tahtomattaan edistäneet muun muassa:

Kotiapulainen Katherine Webster, joka paloitteli ja suolisti entisen työnantajansa, keitti ruumiinosat liemeksi ja myi sen paikalliselle pubille ”parhaana rasvana”.

Vararikkoon mennyt leipuri George Joseph Smith, joka meni naimisiin useiden naisten kanssa eri nimillä ja hukutti kunkin heistä kylpyammeeseen.

Myyntimies Patrick Mahon, joka vietteli raskaana olleen Emily Kayn, tappoi hänet ja paloitteli 37 osaan.

Simon Readin teos on kiehtova katsaus eräisiin historian kauheimpiin rikoksiin ja siihen, kuinka ne ovat kehittäneet Scotland Yardia ja muuttaneet rikostutkintaa kautta maailman.

Simon Read (s. 1974) on yhdysvaltalainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut aiemmin yhdeksän historiateosta ja elämäkertaa. Hän on kirjoittanut useisiin lehtiin, mm. Timeen ja San Francisco Chronicleen. Hän asuu Phoenixissa Arizonan osavaltiossa.