(0)

Sunny Car Center ja muita kuntapäättäjien surkuhupaisia liiketoimia

audiolibro y e-book


Kuntapäättäjät ja pieleen menneet sijoitukset.

Sunny Car Centeristä piti tulla Euroopan suurin autokaupan keskus, mutta Hämeenlinnan kaupunki sotkeutuikin yrittäjä Markku Ritaluoman ällistyttävään vedätykseen.

Markku Ritaluoman värikkääseen menneisyyteen mahtuu pommeja, venäläinen oligarkki ja oikeusriitoja. Hämeenlinnan päättäjät eivät kuitenkaan tarkistaneet miehen taustoja lähtiessään vuonna 2010 mukaan Ritaluoman suuruudenhulluun suunnitelmaan.

Sunny Car Centeristä ei koskaan valmistunut kuin mainostolppa keskelle peltoa, ja Ritaluoma ja toistakymmentä miljoonaa euroa katosivat ulkomaille.

Kuntapäättäjät ovat toilailleet bisnesmaailmassa ympäri Suomea. Juankoskea narutettiin kartonkitehdaskaupoissa. Kittilän päättäjät joutuivat käräjille Levin hissiyhtiön sotkujen takia. Lappeenrannassa yritys turvata lentoliikenne kaupunkiin teki näyttävän mahalaskun.

Arno Juutilainen on toiminut kymmenen vuotta kunnallispolitiikasta kirjoittavana kaupunkitoimittajana ja yli 30 vuotta taloustoimittajana. Hän seurasi työkseen Sunny Car Centerin tapahtumia ja siitä käynnistyneitä oikeudenkäyntejä.