La vigília de la independència d'Angola, la Ludo, una noia portuguesa atemorida per l'agitació del carrer, construeix un mur de totxanes que l'aïlla del mon exterior durant vint-i-vuit anys. Sobreviu cultivant verdures i caçant coloms amb l'única companyia del Fantasma, un pastor alemany albí, i escriu la seva historia a les parets amb trossos de carbó. Mentre ella observa el mon exterior i sembla enfonsar-se en l'oblit, el país transita traumàticament de l'alliberament a la república socialista, la guerra civil, la pau i el capitalisme cobdiciós.
Jose Eduardo Agualusa traça amb una escriptura sensual i imaginativa un relat enlluernador que reconstrueix la historia recent d'Angola. Una narració basada en un personatge real i commovedor que ens ensenya el poder paralitzant de la por i la importància de la redempció.
PREMI LLIBRETER D'ALTRES LITERATURES 2018
PREMI INTERNACIONAL DE LITERATURA DUBLÍN 2017
PRÒLEG DE XAVIER ALDEKOA
Montserrat
3/8/2021
Teoria General de l’Oblit de José Eduardo Agualusa. És un llibre preciós; dolç; humà. La història ens passeja per l’Angola colonial; la seva lluita per aconseguir la independència de Portugal. Els diferents fronts que es generen: comunistes, capitalistes, colonialistes i independentistes tots plegats amb les seves misèries i les seves bondats; lluitant per a subsistir com poden. El fil conductor de l’obra es la Ludo, una dona en confinament autoimposat que des del seu pis observa els diferents esdeveniments d’un país a punt de desapereixer i el preu que tots plegats paguen per aconseguir les seves respectives llibertats. Agualusa ens descriu tot plegat de manera senzilla, plana, fàcil de comprendre i a l’hora amb una gran profunditat i reflexió. És molt enriquidor llegir autors amb aquestes capacitats narratives!!! @jose_eduardo_agualusa
Para dejar una reseña, necesitas descargar la aplicación