(0)

Thit. Et skæbneportræt

audiolibro y e-book


Det er de færreste, der har haft lige så stor indflydelse på kvinders rettigheder i Danmark som Thit Jensen. Gennem sine romaner og foredrag rundt om i hele landet råbte hun op på alle kvinders vegne, og diskussionen kunne til tider blive en ren kamp – for det meste med Thit Jensen som sejrherre.

Hanne Faldborg fortæller i bogen her om Thit Jensens spændende liv og hendes store betydning for kvindesagen i Danmark. Bogen udkom første gang i 1998.

”Thit Jensen levede ét af de stærkeste kvindeliv i dette århundrede. Hun blev født i en tid, hvor patriarkatet var hverdagens sandhed. Det lå i hele samfundsstrukturen, at det var manden alene, der tegnede familien. Hvis han havde anseelse i samfundet, dryppede det af på hustruen, men hun var intet i sig selv. Hun var opdraget til at stå i læ. Uheldigvis for samfundet var Thit Jensen ikke en skyggeplante.”

Hanne Faldborg er forfatter, coach og foredragsholder. Hun er landmandsdatter fra Vestjylland, men har også en lang karriere bag sig i erhvervslivet. Begge dele kommer til udtryk i hendes bøger, som spænder over genrerne biografi, roman og samfundsværker.


Narrador/a: Ann-Britt Mathiesen

Duración: