(2)

18. Ulysses S. Grant

audiobook


Den 18. prĂŠsident for de forenede stater, Ulysses S. Grant, er en markant skikkelse i amerikansk historie. Det skyldes dog ikke hans tid i prĂŠsidentembedet, men hans rolle under den amerikanske borgerkrig som Ăžverstbefalende general for NordstatshĂŠren. Tiden som prĂŠsident skulle vise sig mere vanskelig for en mand, der var mere vant til at udvise taktisk snilde end politisk tĂŠft. Derfor blev hans tid som prĂŠsident meget mindre bemĂŠrkelsesvĂŠrdige end hans glorvĂŠrdige militĂŠrkarriere.

I studiet er Anders Agner og Lars GrĂŠsborg Mathiasen fra Kongressen.com og udenrigsanalytiker ved samme medie Philip Christian Ulrich.

POTUS er den fÞrste podcastserie om amerikanske prÊsidenter. Sammen med deres gÊster ser de to vÊrter nÊrmere pÄ de store og smÄ personligheder, der har stÄet i spidsen for USA pÄ godt og ondt. Du fÄr bÄde politik, personer, glÊder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med bÄde indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i prÊsidentklassen.

Lars GrÊsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han har dÊkket amerikansk politik gennem flere Är som bÄde studievÊrt, redaktÞr og journalist og desuden bidraget til bÞgerne 'Glimt Af Et PrÊsidentvalg' og 'Obama - HÄbets PrÊsident'.

Anders Agner er chefredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthÞjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i bÄde tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bÞger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's stÞrste politiske dynasti'.