(346)

Älskarinnan

audiobook & e-book


Smart thriller som stannar kvar.

StjÀrnadvokaten Manfred Berg skjuts ihjÀl i centrala Stockholm och genast fylls nÀtet av rykten. Det sÀgs att Manfred var pÄ vÀg att ta ut skilsmÀssa och omgivningens dom Àr tydlig: Julia, golddiggern som gift in sig i den förmögna familjen Berg, mÄste vara inblandad i hans död.

Julia famlar för att fÄ ihop tillvaron och pÄ begravningen trÀffar hon Jack, en barndomsvÀn till Manfred. Snart blir Jack den trygghet bÄde Julia och hennes tvÄÄrige son Adam behöver. Tillsammans flyr de frÄn blickarna och anklagelserna i Stockholm och bosÀtter sig pÄ Manfreds ensligt belÀgna slÀktgÄrd.

Men allt förÀndras nÀr Jacks gamla vÀnner Matti och Christine dyker upp. Mot Julias vilja stannar de kvar och tar sig allt större friheter. NÀr Jack plötsligt lÀmnar gÄrden inser Julia att hon inte kan lita pÄ nÄgon. LÄngsamt gÄr det upp för henne att det hela tiden funnits en plan. En plan med ödesdigra konsekvenser.

Älskarinnan Ă€r en tĂ€t psykologisk spĂ€nningsroman om relationer och maktspel. Precis som i den hyllade Lögnaren vrider Monica Rehn pĂ„ begreppen skuld och oskuld och hĂ„ller lĂ€saren i ett jĂ€rngrepp fram till sista sidan.

Monica Rehn Ă€r jurist och bosatt i BĂ„lsta. Hon debuterade 2019 med Moratorium, som nominerades till Årets deckardebut i Crimetime Award. 2023 kom den kritikerrosade Lögnaren.

Om Lögnaren:

"En av Ärets hittills bÀsta deckare." Norra SkÄne

"Det hÀr Àr en vÀldigt smart och intelligent intrigkonstruktion och det dyker upp mÄnga ovÀntade vÀndningar genom lÀsningen. Inte minst, romanen Àr dessutom vÀldigt vÀlskriven." SmÄlandsposten


Narrator: Sofia Berntson

Duration: