(2)

Arthur Knapps resa

E-book


"För en stund kramade paniken hjÀrtat, och han fick bekÀmpa en impuls att stiga av vid nÀsta station. Sedan lugnade han sig varefter, bemödade sig att tÀnka positivt. OcksÄ tÄgrytmen lugnade.

Herregud, inte var han den första sjuttonÄring som sÀndes till storstaden för att finna sin lycka!"

Det Àr tiden mellan tvÄ vÀrldskrig, men de som levde dÄ visste naturligtvis inte vilken mörk framtid som vÀntar. Unge Arthur Knapp sÀnds till en stor centraleuropeisk stad för att arbeta, han har fÄtt en position och hoppas kunna göra karriÀr.

NÀr han anlÀnder Àr inget som han tÀnkt sig. Fascismen har slagit sina klor i stadens ledning och befolkning, och stÀmning Àr fientlig. TjÀnsten som Arthur Knapp blivit lovad finns inte, ska det visa sig, och utan pengar att Äka hem igen tvingas han ge sig in pÄ den illegala arbetsmarknaden för att tjÀna sitt uppehÀlle.Hans liv blir en stÀndig kamp för överlevnad, i en vÀrld dÀr han Àr helt ensam.

Kaj Attorps Àr en svensk författare, samhÀllsdebattör och översÀttare. Han har under sin produktiva karriÀr skrivit ett flertal böcker, som fascinerat och fÀngslat sina lÀsare.