(0)

Banko!

E-book


Banko! afspejler de mange sider af tallotterispillet, som de fleste danskere har prÞvet at spille. For mange bankospillere er de daglige, ugentlige eller mÄnedlige spilleaftner et socialt hÞjdepunkt, hvor samvÊret om tallenes magiske udtrÊkning giver en sitrende stemning i hele hallen. Banko er sÄmÊnd ogsÄ en alvorlig sag. PÄ landsplan spiller 400.000 stadig banko, og den Ärlige omsÊtning er pÄ over en milliard kroner.

I Banko! fortĂŠller Peter & June Belli, Keld & Hilda Heick og Suzanne Bjerrehuus om deres folkelige gennembrud pĂ„ tv-skĂŠrmen i 80’erne. Det var ogsĂ„ pĂ„ den tid, at Otto Leisner og JĂžrgen de Mylius introducerede banko pĂ„ DR, og den dengang ukendte nuvĂŠrende overborgmester Frank Jensen kickstartede sin politiske karriere som bingovĂŠrt i Aalborg.

Banko! gennemgĂ„r i detaljer forskellene pĂ„ de mange banko- og bingospil, og der trĂŠkkes historiske linjer tilbage i tiden. Spillets enorme popularitet tog for alvor til i 60’erne, da den legendariske Banko- Carl rejste land og rige rundt med sine bankoshows. Her fortĂŠller Banko-Carl sin utrolige historie.

Banko! vrimler med anekdoter og skildringer af Anders Lund Madsens ”Tillidsbingo”, SIFA TV Bingo med Peter Skram og TV2-satsningerne ”Zulu Bingo” og ”Bingo Banko”. Og der er fyldige reportager fra helt almindelige bankospil rundt om i Danmark krydret med sérlige former som walkie-talkie banko, bankospil til sþs og bilbingo.