(17)

Boken om Mademoiselle Oiseau

audiobook


"Mitt i Paris, inte lÄngt frÄn floden Seine, ligger avenue des Temps Perdus. DÀr, allra högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau. Lyfter man pÄ hakan och tittar upp mot vÄningen svajar huset nÀstan. Inte bara för att det Àr sÄ högt utan ocksÄ för att Mademoiselles alla fÄglar och katter och konstiga balkongmöbler gör att det kÀnns lite snurrigt. Det ser ut som om det ligger en hatt pÄ huset. En somrig, rolig halmhatt som vill flyga i vÀg med fÄglarna och katterna och de svarta balkongrÀckena som ett spetsbroderat band."

En dag rÄkar nioÄriga Isabella av misstag trycka pÄ vÄning sex istÀllet för fem nÀr hon kliver in i hissen. Först nÀr hon sÀtter nyckeln i lÄset mÀrker hon att nÄgot inte Àr som det ska. Men dÄ Àr det redan för sent.

Innan hon hinner blinka dras hon in i Mademoiselle Oiseaus lÀgenhet - en vÀrld av fjÀdrar och fnurridurr, lÄnga pÀrlhalsband och klacka-skor, egensinniga katter, nyfikna fÄglar och sidenklÀnningar i överflöd. Men ocksÄ en vÀrld dÀr en magisk panterknapp och hemliga rum lever ett alldeles eget liv bland Paris takÄsar.

En fantastisk, hÀrlig saga om vÀnskapen mellan en liten flicka och en tidlös dam, om livet och kÀrleken och drömmarna. Om det som Àr sant och det som Àr nÀstan-sant, och om allt det som nÀstan Àr för bra för att vara sant men likvÀl Àr sant ÀndÄ. Eller?

Lovisa Burfitts skira illustrationer fÄngar pÄ pricken den magiska charm och förtrollande dekadens som rÄder i en överdÄdig ParisvÄning dÀr tiden verkar stÄ stilla.

Den hÀr boken har ingen ÄldersgrÀns uppÄt. Det Àr en bok för alla över 6 Är.


Narrator: Livia Millhagen
Duration: