(3)

Boken om sex

E-book


Vad gör jag nÀr vi vill ha sex olika ofta? Varför har min lust minskat? Borde jag stÀlla upp pÄ sex för min partners skull?

Boken om sex handlar om lustens och upphetsningens psykologi och fysiologi, och hur vi kan vĂ„ga uttrycka vad vi tycker om – och inte. Sambandet mellan sex och god hĂ€lsa handlar inte om att stĂ€lla upp pĂ„ trĂ„kigt sex med en partner som tjatar. Nej, sex som fĂ„r oss att mĂ„ bra Ă€r sex som vi lĂ€ngtar efter, fantiserar om, njuter av och vill ha mer av.

Del 1 ger kunskap om sex: hur kroppen fungerar, behov varierar och vad som vÀcker eller bromsar vÄr sexuella lust.

Del 2 tar upp vanliga sexuella svÄrigheter som att inte lÀngre ha lust, ha svÄrare att fÄ stÄnd, nÀr sex gör ont eller nÀr man vill olika mycket.

Del 3 beskriver sexualiteten i ett livsperspektiv, till exempel den första sexuella erfarenheten, sex under smÄbarnsÄren och efter klimakteriet.

Sagt om boken:

"Boken om sex visar pÄ ett befriande och tillÄtande sÀtt hur vi kan tala om sex med varandra och hur vi kan pÄverka vÄrt sexliv. Boken vÀnder sig till alla som vill utforska sitt sexliv men kan Àven med fördel anvÀndas av vÄrdpersonal som ska guida kring sexuell hÀlsa."

Jennie Arvidsson i BTJ-hÀftet nr 17, 2019