(2)

Boudicas strid mot Romarna

E-book


Genom en historisk brosch förflyttas Theo och Ramona i tiden, till Är 61 i Britannien och hamnar i drottning Boudicas by. Snart anlÀnder romarna och ödelÀgger byn. DÀrefter beger sig romarna mot druidernas ö Anglesey för att utplÄna druiderna. Kelternas drottning Boudica Àr rasande, samlar kelterna och ger order om strid. Theo har oturen att fÄ en druidkristall, vilket stÀller till det rejÀlt för honom. Theo och Ramona kÀmpar för sina liv. De försöker resa tillbaka till sin egen tid, utan att lyckas, istÀllet möter de kejsar Hadrianus. Den hÀr gÄngen blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

Drottning Boudica hyllas som hjÀlte i England och finns som staty pÄ mÄnga platser. I Sverige Àr det inte mÄnga som vet vilken betydelsefull roll hon hade under romartiden.

"En bra bok som ger mycket kunskap pÄ ett spÀnnande sÀtt!" Ann-Christin Ahlberg

"Ännu en bra bok av Kimselius!" Annelie Nilsson

"Kimselius har Àn en gÄng lyckats skildra en historisk hÀndelse pÄ ett sÀtt som Àr lÀtt att ta till sig. Boken överraskar och tar hela serien om Theo och Ramona vidare till en ny nivÄ." Kristina Fridensköld

14:e fristÄende boken i den historiska Àventyrsserien om Theo och Ramona