(0)

Bronzealderen

E-book


"Men samfundet var dog dengang langt mere statisk og uforanderligt, end vi forestiller os. Ændringer kom der, men de var fĂ„ og langsomme og mĂŠrkedes vel ikke inden for et menneskes liv. Man har nĂŠppe opfattet dem som en udvikling, selv om vi, der mĂ„ler pĂ„ afstand med Ă„rhundreders alen, kan fĂ„ Ăžje pĂ„ dem, netop set i det store perspektiv."

Midt imellem urtiden og jernalderen finder vi bronzealderen, som varede fra 1800 Är f.Kr. til 500 Är f.Kr. Mads Lidegaards bog handler om bronzealdermennesket, dets livsbetingelser, tro og hverdag og om de mange berÞmte fund af smykker, vÄben, tÞj og skibe, der har lÊrt os sÄ meget om bronzealderen.

Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og hÞjskolemand. Han skrev en lang rÊkke bÞger om dansk folklore, GrÞnland og HÊrvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevÊgelsen. Mads Lidegaard var i en ÄrrÊkke prÊst pÄ GrÞnland, hvor han lÊrte sig sproget og fik indsigt i den grÞnlandske kultur og befolkningens vilkÄr. Han var en af de fÞrste til at prÊsentere danskerne for grÞnlÊndernes forhold.