(0)

Bumletog fra Borup til Singapore

E-book


Bumletog fra Borup til Singapore fortÊller om en rejse hen over landjorden fra Borup pÄ MidtsjÊlland til Singapore pÄ sydspidsen af MalaccahalvÞen. Der er overvejende brugt tog som transportmiddel, men enkelte steder mÄtte der anvendes offentlige rutebiler eller som i Cambodia langbÄde.

Undervejs pĂ„ rejsen stoppes der i 13 lande i 27 forskellige byer eller steder som BajkalsĂžen og GobiĂžrkenen. Hvert sted eller by udforskes nĂŠrmere, og der fortĂŠlles lidt historie og om de mange strabadser, de rejsende kommer ud for – ofte pĂ„ en humoristisk og anekdotisk facon.

Det er de fÊrreste, der tager sÄdan en tur selv, men lÊseren kan bruge bogen pÄ flere mÄder. Enten som en underholdende god, gammeldags rejsefortÊlling, der kan opleves hjemme i lÊnestolen, eller man kan bruge enkeltdele af den og lÊse de afsnit, man har brug for pÄ sin egen rejse.

Rejsen har vÊret rejsens mÄl, og bogen er bÄde informativ og sÊrdeles underholdende. SÄ sluk computeren og fjernsynet, og tag med pÄ en forunderlig rejse.

Uddrag af bogen

”SpĂ„konen DierĂș var en legende pĂ„ egnen, og hun havde fortalt sin historie igen og igen. Hun havde i sin tid vĂŠret gift med en amerikansk soldat, der desvĂŠrre blev drĂŠbt Ă„ret efter. Den nu 79 Ă„r gamle DierĂș opretholdt livet ved at spĂ„ i hĂŠnder. Hun tog fĂžrst Gittes hĂ„nd og strĂžg sine fingre lidt frem og tilbage og sagde sĂ„ pĂ„ perfekt engelsk: ”I know everything about you”. Du vil blive 89 Ă„r. Du har 3 bĂžrn – mig bekendt har Gitte kun fĂždt 2, men Jette, vores gamle plejebarn, er som en datter for os, og tĂŠnk, at hun vidste det.

Derefter lĂŠste hun i min hĂ„nd, og jeg ville endda blive 90 Ă„r. Igen havde jeg 3 bĂžrn, men jeg ville fĂ„ 2 bĂžrn mere. ”Men det bliver ikke med hende der,” og hun pegede pĂ„ Gitte med en kroget finger, ”for hun er for gammel.”

Om forfatteren

Kim Greiner (f. 1945) er uddannet skov- og landskabsingeniÞr samt merkonom. Efter 21 Är som arbejdsleder i det private skovbrug kom han i 1990 til Den Kgl. VeterinÊr- og LandbohÞjskole. Siden 2015 har han pÄ fuld tid vÊret globetrotter og freelanceforedragsholder, kÞbenhavnerguide, forfatter og journalist. Som globetrotter har han, som mÄske den fÞrste i verden, kÞrt Jorden rundt med tog. ForelÞbig er det blevet til 43.000 km igennem fire verdensdele. Som foredragsholder er det fÞrst og fremmest hans mange rejseforedrag, der er bud efter. Han er en flittig skribent og har isÊr skrevet mange artikler, der har vÊret bragt i forskellige blade. Kim Greiner er en ven af De Berejstes Klub og har p.t. rejst i 72 forskellige lande og territorier pÄ 6 kontinenter.