(7)

Butcher's Crossing

audiobook & e-book


Året er 1873, og Will Andrews opgiver sine universitetsstudier ved Harvard og drager vestpĂ„. Han ender i Butcher's Crossing, en lille, gudsforladt flĂŠkke i Kansas.

Butcher's Crossing er fuld af rastlÞse mÊnd, der kun tÊnker pÄ at tjene hurtige penge og bruge dem lige sÄ hurtigt, blandt dem Miller. Han og Andrews bliver venner, og Andrews fascineres af Millers historie om en enorm bisonflok, der kun venter pÄ at blive nedslagtet, godt gemt af vejen i en smuk dal i Rocky Mountains i Colorado. Andrews lader sig overtale til at deltage i - og financiere - en ekspedition, der bringer ham og Miller og to andre mÊnd langt ind i bjergene, hvor de skal slagte bisonerne, flÄ dem og bringe skindet tilbage.

Rejsen er anstrengende og ekstremt krĂŠvende for de fire mĂŠnd og deres heste, men da de endelig nĂ„r frem, er det et sted af paradisisk skĂžnhed og rigdom, der mĂžder dem. De kaster sig ud i en orgastisk nedslagtning af de tusindvis af bisoner, og bliver sĂ„ opslugt af mĂždet med dyrene, at de mister al fornemmelse af tid. Netop som de er klar til at rejse tilbage til Butcher’s Crossing med store mĂŠngder bisonskind, stopper naturen dem. Vinteren har sneget sig ind pĂ„ dem, og de sner inde i bjergene, i mĂ„nedsvis.

ForĂ„ret kommer, og de genoptager hjemrejsen, nedbrudte af kulde og sult. I Butcher’s Crossing finder de en verden, der er dramatisk forandret, fuldstĂŠndig lige som dem selv.

ANMELDERNE SKREV

"Det vilde vesten skildres prunklĂžst og uromantisk i »Stoner«-forfatteren John Williams' roman »Butcher's Crossing«. Meget bedre kan det ikke gĂžres (...) De lĂŠsere, der holdt af »Stoner«, kan godt finde bĂžffelskindspungen frem og bevĂŠge sig mod boghandlen, for »Butcher’s Crossing« er lige sĂ„ gribende og velfortalt som »Stoner«."

5 stjerner, Berlingske

"John Williams skriver med rolig uafvendelighed lige sÄ meget fylde pÄ sit skelet, som der er kÞd pÄ en fuldvoksen bison."

- Weekendavisen

"' Butcher's Crossing' er en monumental fortÊlling i krydsfeltet mellem naturens magt og menneskets sÞgen og forfald. John Williams skriver sÄ levende, at man smager bison-blodet, lugter slagternes skidne tÞj og blÊndes af en pludselig snestorm."

- Ekstra Bladet


Narrator: Jesper BĂžllehuus
Duration: