(0)

Chokdoktrinen: katastrofekapitalismens opkomst

E-book


Naomi Kleins bog spÌnder over et halvt ürhundredes verdens-historie fra Latinamerikas CIA-indsatte diktatorer i 1970´erne, til ´genopbygningen´ af Irak efter den amerikanske invasion. - Hendes research er banebrydende, og bogen püviser, i hvor høj grad -politiske ideer og samfundsopfattelser kan gøres medansvarlige for de overgreb, der finder sted i verdens brÌndpunkter.

Chokdoktrinen, kalder Naomi Klein den strategi, som den amerikanske regering gennem mere end 40 ür med ufattelig brutalitet har udfoldet i verdens kriseomrüder. Midlerne er massiv privati-sering, underminering af sociale systemer, afvikling af strukturer til regulering af de frie markedskrÌfter, bekÌmpelse af fagbevÌgelser, inflation, skattelettelser og massearbejdsløshed. Der sÌttes ind i omrüder, som i forvejen er rystede efter katastrofer, büde natur- og menneskeskabte. Ifølge Naomi Klein er Milton Friedman og hans Chicago-skole af neo-konservative - hvoraf mange ind-tager nøgle-positioner i Washington i dag - nemlig tilhÌngere af, at ødelÌggelse i sig selv er godt, fordi et chok, der vender op og ned pü alt, kan vÌre den bedste müde at skabe et sundt samfund pü.

"LÌs endelig Naomi Kleins alarmerende mammutvÌrk i løbet af sommeren!"

Politiken

"Den førstehündsdokumentation, Naomi Klein fremlÌgger i sit nye kÌmpevÌrk, vil vÌre uvurderlig for fremtidens spekulationer om, hvor den vestlige verdens frihedstriumftog helt prÌcist gik galt."

Information

"Det er svĂŚrt at finde huller i denne omfattende bog. Hendes research er enorm, og hun er i stand til at skrive klart og logisk."

Jyllands-Posten